KONTAKTA OSS


När du kontaktar oss på mejl får du gärna beskriva vad du behöver hjälp med. Ju mera detaljerat, desto bättre. Då kan vi vara förberedda när vi återkommer till dig. 


Om du bara har en enkel fråga går det självklart bra det också. Hör av dig så hittar vi en lösning.


Med vänlig hälsning,


Tore Christian Saevold

Telefon : 0703 849424

info@nufix.se

 

 
 
 
 
 

                                                                   

                                                              Om du vill göra själv


                                                                                Sätta upp en TVAtt ha TV:n monterad på väggen är en vanligare och vanligare variant. Du slipper att ha en skrymmande TV bänk, det finns fästen som låter dig vinkla TV:n, den kan också gå att gömma bakom skjutdörrar för när du inte vill att den ska synas. När du väljer väggfäste så är det viktigt att kolla hur mycket vikt den klarar av. Det är även precis lika viktigt att du har rätt grejer när du ska sätta upp den.

Det första du behöver göra är att ta reda på vilken typ av vägg du har där du vill få upp TV:n. Tillvägagångssättet skiljer sig mellan gips och betong.


GIPS

Det finns många olika infästningsalternativ, nedan beskriver vi en vanlig metod där vi använder metallexpander


Steg 1:
Du behöver skruvdragare, borrstål, expandertång, expanderplugg.

För bästa resultat rekommenderar vi även att använda: Multidetektor, Laser/Vattenpass


Steg 2:
Markera upp var du vill ha väggfästet. Tänk på var du kommer sitta när du tittar på den, du vill att mitten av TV:n ska sitta i ungefärlig ögonhöjd. Olika väggfästen har olika mängder hål, de flesta har avlånga hål så att du lätt kan välja exakt var du vill ha dina fästpunkter. Följ anvisningarna som medföljer angående hur många fästpunkter du ska ha till just ditt fäste/TV. Använd med fördel en laser/vattenpass för att säkerställa ett rakt montage.


Steg 3:
Borra hål i markeringarna med skruvdragaren, använd ett borrstål som är samma diameter som expandern, vi hjälper dig att välja rätt i våra bodar.


Steg 4:
Sätt in dina metallexpanders i de borrade hålen, använd expandertången för att dra ut skruven som sitter i, den kommer då fälla ut sig på baksidan av väggen och få fäste.


Steg 5:
När metallexpandern sitter ordentligt, skruva ur skruven och sätt därefter väggfästet på plats. Skruva i skruvarna igen, dra åt tills du känner att väggfästet sitter stadigt men överdra inte skruven, då kan expandern ha sönder gipset.


Steg 6:
Montera på TV:n efter anvisningar. Det kan se lite olika ut men oftast så är det en separat del som skruvas fast på TV:n med tillkommande skruv och mutter. Haka sedan på TV:n på väggfästet. Glöm inte att belöna dig själv med lite avkoppling i TVsoffan.